Drežnički župnik don Drago Ćurković skupa s gosp. Željkom Marićem pozvali su bjelopoljskog župnika don Rajka i župni Folklor na mjesno slavlje blagdana sv. Ante u četvrtak, 13. lipnja na sv. Misu u 17,00 sati. Don Rajko je predslavio sv. Misu i održao prigodnu propovijed, Folklor je predvodio pjevanje pod sv. Misom, a čitav okupljeni svijet zdušno prihvaćao.

Iz Bijeloga Polja pošli smo osobnim autima u 16,00 sati prema Zaružju, onda nas je preko jezera splavom prevezao domaćin Željko. Prešli smo preko jezera i preko željezničke pruge na široku i pokošenu livadu na kojoj se podiže prekrasna kapelica s kipom sv. Ante. Odmah smo se pripremili za sv. Misu, a trojica svećenika obukli su misno ruho, župnik don Drago, konjički gvardijan fra Ferdo i naš župnik.

Na župnikov poziv zapjevali smo ulaznu pjesmu „Spasitelju dobri Isukrste“, nakon čega je župnik don Drago sve lijepo pozdravio, nas iz Bijeloga Polja skupa s našim župnikom, fra Ferdu i sav okupljeni puk Božji, zatim je don Rajko izmolio zavjetnu molitvu pred kipom sv. Ante i sv. Misa je započela. Don Rajko je također na početku sve pozdravio istim onim redom kako i mjesni župnik, te nas sve pozvao na skrušeno kajanje i sv. Misa je išla dalje svojim redoslijedom. Naši su mladi pročitali misna čitanja, a domaći mladi posluživali kod oltara. Don Rajko je propovijedao o sv. Anti i svima nam ga dao za primjer koji trebamo nasljedovati. Za vrijeme sv. Mise prošao je i putnički vlak koji je čitavi skup vrlo lijepo pozdravio.

Na kraju sv. Mise don Drago je zahvalio predvoditelju misnoga slavlja, bjelopoljskom zboru i svima okupljenima, a onda uime organizatora sve pozvao na prigodni domjenak. Mi smo po dogovoru poslije sv. Mise uhvatili kolo i malo zapjevali jer je već počela prokapati kiša, pa smo slavlje uz pjesmu i bećarce nastavili u obiteljskoj kući Željka i njegove braće gdje su nas sve zaista lijepo i prijateljski primili i počastili.

Nakon objeda župnici su još nakratko posjetili  neke obitelji, a onda smo se svi pozdravili, domaćinima i župniku zahvalili i krenuli prema splavu gdje nas je opet Željko prevezao na drugu stranu jezera. Iako je pred večer padala pomalo kišica, ali ona nimalo nije pokvarila lijepo, veselo i prijateljsko druženje, pa smo se tako zadovoljni i puni lijepih osjećaja u večernjim satima vratili u Bijelo Polje.