U nedjelju, 23. lipnja 2024., po ustaljenom običaju, nedjelja pred Ivanjdan u groblju u Vrapčićima, župa Potoci-Bijelo Polje u 14,00 sati sv. Misu služio je bjelopoljski župnik don Rajko Marković.
Na sv. Misi sudjelovao je veliki broj vjernika sa svih strana, kako mještana, tako gostiju i prijatelja. Pod sv. Misom okupljeni puk je pobožno molio i skladno pjevao. Don Rajko je na početku sv. Mise predstavio sv. Ivana, kao velikog sveca i Božjeg miljenika, za koga je Isus rekao da je najveći od žene rođen, te svima dao za uzor i nasljedovanje sv. Ivana, koji je svemu ondašnjem puku najavio Isusov dolazak, a poslije je pozvao okupljeni puk na kajanje. U propovijedi je župnik naglasio kako je tema današnjeg sv. evanđelja: „Isus utišava oluju na moru“, te iznio nekolika primjera iz života, kao i u našim brakovima, obiteljima, susjedstvu dođe ponekad do valova, bura i oluja, ali ako na vrijeme pozovemo Isusa, on će doći i u suradnji s nama utišati oluje i donijeti ljubav i svoj sveti blagoslov u naše zajednice. Župnik je čestitao blagdan, kako domaćima tako gostima i svima nazočnima, te na kraju sv. Mise pročitao župne oglase.
Poslije sv. Mise domaćini su pozvali svoje goste, prijatelje i župnika na obiteljsku gozbu, razgovor i prijateljsko druženje. Kako je lijepo i Bogu ugodno kad se braća i sestre nađu zajedno najprije za euharistijskim stolom u kapeli, pa za obiteljskim stolom u kući. Bogu hvala na ovakvim susretima u kojima najprije narod pod sv. Misom sa svećenikom Boga slavi, a onda se ljudi za obiteljskim stolom porazgovore, raspolože i obnove lijepe stare uspomene, koje ih povezuju i u sadašnjosti i u budućnosti.